Blog

10 lépcsős koreai bőrápolási rutin

Ágnes
Ágnes
2019.08.23 11:51
10 lépcsős koreai bőrápolási rutin

A koreai bőrápolási rutin

Világszerte és így Magyarországon is egyre népszerűbbek a Dél-Koreából származó kozmetikumok. Ha valaki egyszer kipróbálta, szinte biztos, hogy megszereti ezt a szuper, rendkívül hatékony kozmetikumokat kínáló világot.

Hogy mi a titka?

  • Évezredes hagyományokon alapuló, főként természetes összetevőket tartalmazó kozmetikai szerek ezek, melyek fejlesztésére a világon itt áldozzák a legtöbb pénzt.
  • Az óriási kereslet, és a növekvő kínálat a cégeket még hatékonyabb, még jobb kozmetikumok kifejlesztésére ösztönzi. 
  • Szinte azonnali eredményt vált ki. Az első használat után már érezhető, hogy ez más, mint a többi. Jobb a bőrnek, nem feszül, nem pirosodik ki. Ha megtalálod a neked legjobban bejövő kozmetikumot, hosszú távon semmi bajod nem lesz a bőröddel, sugárzó lesz, ápolt és bőrhibától mentes.

A Mizon márka, mint minden koreai bőrápolási márka a 10 lépcsős bőrápolási rutinra épül. Persze ez nem jelenti a napi 10 kozmetikumot, a későbbiekben látni lehet hogy vannak olyan lépések, melyek csak heti egy-két alkalommal aktuálisak. A koreai kozmetikumok az úgynevezett rétegező bőrápolásra vannak kitalálva, így egymás hatását erősítik, illetve kiegészítik. Nem arról van szó, hogy egy hidratáló krém önmagában nem hatékony, jó így is, de sokkal nagyobb eredmény érhető el, ha az ember az egymásra épülő kozmetikumokat az alábbi sorrendben használja: 

Minden nap használandó:

1-2.  Arctisztítás

A koreai arcápolás legfontosabb lépése az arctisztítás. A koszos, sminkmaradványos bőrbe a hatóanyagok nem tudnak felszívódni, így nem tudnak hasznosulni.

https://mizon.co.hu/sct/493548/Arctisztitas

3. Tonik

A bőr tisztítása után fontos a bőr PH értékének kiegyensúlyozása. Ebben segít a tonik, melynek koreai változata inkább ápol mint szárít.

https://mizon.co.hu/spl/130787/Tonik

4. Esszencia

A bőrápolási rutin legfontosabb része, mely segíti a sejtek megújulását. A könnyű, hatóanyagokban gazdag esszencia könnyedén felszívódik.

https://mizon.co.hu/sct/194987/Szerum-Esszencia

5. Szérum, ampulla

A szérumok, másnéven ampullák koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat, így a bőr speciális problémáira nyújtanak megoldást. Ránctalanítás, barna foltok halványítása, kollagén utánpótlás, fehérítés, feszesítés, és megannyi megoldásra váró bőrprobléma lehet a feladatuk.

https://mizon.co.hu/sct/194987/Szerum-Esszencia

6. Szemkörnyékápoló krémek

A szem körüli bőr a legvékonyabb, így speciális ápolást igényel.  Erre a területre nagy hatóanyagtartalmú, de a szem érzékeny részeinek megfelelő kozmetikumokat fejlesztett a márka, melyek segítenek a feszesítésben és a fekete karikák eltüntetésében.

https://mizon.co.hu/spl/133784/Szemkornyekapolas

7. Hidratáló, tápláló krém, éjszakai krém, alvómaszk

Nappalra hidratálókrém, éjszakára alvómaszk, éjszakai krém való.  Alapvetően ezek a legsűrűbb kozmetikumok, melyeknek  feladata, hogy táplálják, hidratálják a bőrt és megőrizzék annak nedvességtartalmát. 

Könnyű emulzió is szükségessé válhat még a krém alá, mely extra hidratálással kényeztet, helyreállítja az optimális nedvességtartalmat, feltölti a bőrt.

https://mizon.co.hu/sct/915360/Krem

https://mizon.co.hu/spl/176168/Emulzio

 

Heti 1-2 alkalommal használandó:

8. Hámlasztás, arcradír

Hetente 1-2 alkalommal jó ha megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, így a hatóanyagok is jobban tudnak hasznosulni, és a bőr meg tud újulni.

https://mizon.co.hu/spl/123341/Hamlasztas

9. Maszk

Hetente 1-2 alkalommal az arcradírozás után mindenképpen használjunk egy hatóanyagokkal teli esszenciával átitatott fátyolmaszkotmaszkot. A maszkok egyszer használatosak. Elvileg. Az a helyzet, hogy a zacskójában még általában rengeteg hatóanyag van, így megéri visszatenni, majd még egyszer felhasználni. Az újabb felhasználásig hűtőben kell tartani.

https://mizon.co.hu/sct/696067/Maszk

Extrák:

10. BB krém 

A BB krém neve a Blamish Balm kifejezésből ered, amely magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „hiba balzsam”. A név is a krém rendeltetésére utal, azaz a bőrhibák elfedésére, javítására, és a bőr eredeti fiatalságának visszaadására.

https://mizon.co.hu/spl/761831/BB-krem